Rudolfovi Horváthovi za nezávislú kandidatúru na predsedu PSK hrozia sankcie

28.09.2005 Prešov

Prešov 28. septembra (TASR) - Ak člen strany Smer - sociálna demokracia (SD) a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Rudolf Horváth bude kandidov...
Prešov 28. septembra (TASR) - Ak člen strany Smer - sociálna demokracia (SD) a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Rudolf Horváth bude kandidovať vo voľbách na post predsedu PSK ako nezávislý, musí rátať so všetkými dôsledkami. Konštatoval to dnes na tlačovej besede v Prešove predseda Krajskej rady (KR) Smer - SD Stanislav Kubánek.

\"Musí sa podriadiť platným smerniciam v strane, \" povedal Kubánek. Tie neumožňujú, aby člen strany kandidoval vo voľbách ako nezávislý. Krajský predseda však nechcel konkretizovať, či Horvátha zo strany vylúčia.
Horváth v reakcii pre TASR potvrdil, že zbiera podpisy na svoju nezávislú kandidatúru tak do volieb predsedu ako i poslanca PSK. Ako dodal, ešte sa nerozhodol, \"zvažujem a rozmýšľam\". K zbieraniu podpisov pristúpil pod tlakom svojich priaznivcov. \"Iniciátorom bola skupina ľudí, nie ja, ja som ju však nezamietol, \" dodal.
Kubánek tiež povedal, že Horváth hral len na svoje tričko, Smer - SD necítil pomoc z jeho strany počas celého funkčného obdobia. \"Radšej si urobil profesúru, \" doplnil.
Horváth nechcel reagovať na vyhlásenia, pri ktorých osobne nebol. Podľa neho o tom, či bol prínosom, rozhodnú voliči. \"V roku 2001 som pri voľbách dal svoje meno úspešného športovca, hádzanárskeho majstra sveta v prospech Smeru, \" podčiarkol. K Smeru - SD necíti nič zlé, uznáva ho a podporuje, no odmieta stotožňovať Kubánkovo meno s celým Smerom. \"Ak mám iný názor ako pán Kubánek, to ešte nie je nič proti Smeru, \" dodal. On si sám myslí, že je kultivovaným, slušným reprezentantom strany.
Horváth odmietol odpovedať na otázku, či pravou príčinou sporu nie je fakt, že KR Smeru - SD dala pri výbere kandidáta do volieb predsedu PSK prednosť nečlenovi Smeru - SD, bývalému členovi ĽS - HZDS a Ľudovej únie Petrovi Chudíkovi pred ním. Kubánek v tejto súvislosti povedal, že si vybrali súčasného predsedu PSK Chudíka preto, lebo v ňom vidia osobu schopnú vyhrať voľby. Navyše ani jedna okresná organizácia Smeru - SD neprišla s návrhom na Horvátha.
 

Vyberte región